Aanbod

Aanbod

De wijze waarop ik werk als psycholoog en coach is met persoonsgerichte aandacht. Ik ga uit van het positieve dat in iemand aanwezig is en kijk hoe we dat kunnen versterken (dus niet klachtgericht).

Mijn aandacht is gericht op het hier en nu. Wat zich voordoet in de gesprekken tussen ons gebruik ik direct om bepaald gedrag te verhelderen en daar meer inzicht in te krijgen.

Ik maak een onderscheid tussen therapie en coaching, zie hieronder.

Therapie:

– ZKM (zelf kennis methode):
Bij deze wetenschappelijk erkende therapie methode zetten we jouw verhaal op papier. Samen schrijven we het verhaal op in zinnen. Hierin gaan we terugkerende thema’s onderzoeken. Het gehele traject duurt ongeveer 10 uur en legt de diepere laag van je gedrag bloot. We onderzoeken waar jouw gedrag werkelijk vandaan komt. We kijken naar een hoofdthema, naar je kracht, en naar je zwakke plek.
Deze methode is zeer geschikt voor de behandeling van een burn-out, depressieve klachten, een onverwerkt verleden, werkgerelateerde vragen en zingevingsvragen.

Meer over de ZKM

-Lichaamsgericht werken met mindfulness
Bij deze vorm van therapie werken we direct met het lijf. Veel mensen ‘weten’ wel met hun hoofd hoe de situatie in elkaar steekt, maar hun lijf zegt iets anders. Hier kijken we dus naar de taal van het lijf. We onderzoeken wat je ervaringen en herinneringen oproepen in je lijf, je emoties en gedachten in dít moment. Deze methode is gebaseerd op mindfulness, dus de aandacht in het hier en nu.
Deze methode is zeer geschikt voor het verwerken van traumatische ervaringen, het omgaan met angsten en stress en voor mensen die meer in contact willen komen met hun gevoel en lijf.

Meer over Lichaamsgericht werken

-Relatietherapie
In relatietherapie kunnen jij en je partner in gesprek met mij de patronen waarin jullie terecht zijn gekomen, verhelderen. We gaan kijken welke overtuigingen en emoties er aan het patroon ten grondslag liggen. Samen gaan jullie leren hoe je weer een veilig contact met elkaar kunt opbouwen en hoe je de patronen steeds meer kunt loslaten. Hierdoor kunnen jullie weer op gezonde wijze in de relatie staan.

Meer over Relatietherapie

 

Coaching:

Bij coaching gaan we ook aan de slag op basis van de zelf kennis methode. Hiermee pakken we jouw coachingsvraag aan. Doorgaans zijn deze vragen van ´lichtere´ aard dan de therapievragen. Het kan zijn dat je op zoek bent naar meer zelfkennis in het algemeen. Of misschien sta je op een kruispunt in je leven en wil je ontdekken en op een rij zetten wat je nieuwe richting gaat worden in je leven.
Coaching is zeer geschikt voor werkgerelateerde vragen en voor terugkerende patronen in je privéleven waar je meer zicht op wilt.

Meer over Coaching