Over Maartje

Over coach Maartje

Mijn naam is Maartje Roeterdink, geboren in 1981. In 1999 ben ik begonnen aan mijn studie psychologie. Ik heb deze studie in 2005 afgerond met als afstudeerrichting sociale psychologie. In 2009 ben ik met mijn eigen praktijk van start gegaan. Sinds 2011 werk ik als psycholoog in Wijchen. Vanaf 2022 ben ik werkzaam vanuit Malden.
In de loop van de jaren werd mij steeds duidelijker dat mijn kwaliteiten liggen in het werken met mensen. Door het bieden van een veilige plek en een luisterend oor als coach en psycholoog, ontstaat ruimte voor kwetsbaarheid en ruimte voor kracht.

Van 2007-2009 heb ik de post-academische opleiding in Waarderingstheorie en zelf kennis methode gevolgd. Een methode waarbij de mens in zijn eigenheid en persoonlijke verhaal centraal staat.
Deze methode past bij mij. Het heeft diepgang en gaat naar de kern van het probleem én de oplossing. Het is dus geen ‘quick fix’ maar geeft werkelijk inzicht dat nodig is om verder te komen.

Mijn blik is verder gevormd door mijn interesse in en beoefening van meditatie, yoga en boeddhisme. Deze interesses hebben in mijn persoonlijk leven veel invloed gehad.

Ik heb ook moeilijke momenten gekend op mijn levenspad. Juist die moeilijke periodes hebben mij enorm veel ontwikkeling gebracht. Ik ben ervan overtuigd dat een crisis dus helemaal niet ‘slecht’ hoeft te zijn, maar juist een ingang kan bieden voor een nieuwe levenswijze.

Ontwikkeling is in mijn leven erg belangrijk, daarom ben ik 2010 gestart met de 2-jarige training: ‘the art of spiritual guidance’. Hierin stond centraal hoe je mensen kunt begeleiden met zingevings-/ spirituele vragen.
In 2011 ben ik gestart met een opleiding voor de behandeling van trauma op een lichaamsgerichte wijze. Hierbij maken we gebruik van mindfulness. We praten niet alleen maar óver een probleem, maar kijken in het hier en nu bewust naar wat er gebeurt in je lichaam en met je emoties en gedachten.

In mijn privéleven woon ik met mijn twee dochters. Ik geniet heel erg van het moeder zijn. Verder ga ik graag wandelen, koken en eten met vriendinnen en vrienden. Ook houd ik van lezen en tuinieren.

Mijn opleidingen & kwalificaties

  • 1999-2005: Psychologie, Radboud Universiteit Nijmegen
  • 2007-2009: Postacademische opleiding waarderingstheorie en Zelf Kennis Methode
  • 2010-2012: 2-jarige training ‘the art of spiritual guidance’
  • 2011-2012: Level 1 training Trauma therapie bij Sensorimotor Psychotherapy Insititute, voltooid
  • 2013-2015: Level 2 training (Emotional Processing, Meaning Making and Attachment Repair) bij Sensorimotor Psychotherapy Institute, voltooid
  • 2015-2016: HBO Medische Basiskennis, Academie Qing-Bai, voltooid
  • 2020: Supervisor voor de opleiding Zelf Kennis Methode
  • 2022: Docent voor de opleiding Zelf Kennis Methode

Ik ben als coach en psycholoog lid van diverse beroepsverenigingen:

Lid NIP
Erkend als PSYCHOLOOG NIP
Lid NVPA
Licentie RBCZ
Lid ZKM vereniging