Hoera! Praktijk bestaat 10 jaar

10 jaar 

coachpraktijkHet was 9 september 2008. Met knikkende knieën stond ik bij de Oranjesingel in Nijmegen. Dit was de dag dat ik me ging inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Het was een spannend moment. Er was een deel van mij dat zeker wist: “Dit is je passie. Het is nu de tijd om wat je geleerd hebt naar buiten te brengen. Dit is wat je écht wil doen!” Maar er was ook een ander deel dat van binnen riep: “Wat ga je nou weer doen! Doe het niet! Straks kun je het niet. Wat zal iedereen ervan vinden? Verstop je maar achter een struik. Daar is het veilig.” Moed en Angst. Ze voelden allebei waar. Maar ze hadden een hele andere boodschap. Gelukkig had ik ervaring opgedaan met Voice Dialogue. Een methode waarbij je werkt met innerlijke ‘stemmen’ of delen. Een methode die je bewust maakt van die verschillende delen. Daardoor kon ik de verschillende stemmen waarnemen, ik kon ze horen, maar ik wás ze niet. Er zat ruimte tussen mijzelf en de twee delen Angst en Moed. Dat was mijn ‘redding’; doordat er ruimte was, kon ik een keuze maken. Een vrije keuze. Ik herinner me dat ik de beide delen bij de arm nam en Angst toesprak vanuit die ruimte: “Ik hoor je angst, ik neem je serieus, dank dat je me wilt beschermen. Maar.. ik ga het toch doen.”

Toen zat ik daar in zo’n kantoortje met de KvK-medewerker. Hij vroeg naar mijn verwachte omzet. Ik had geen idee.. Geen idee wat er allemaal zou komen. Maar stap voor stap kwam ik verder.

10 jaar latercoachpraktijk
Uiteindelijk ben ik nu gegroeid naar een bloeiende coachpraktijk! Wat ben ik blij dat ik die stap genomen heb. Inmiddels heb ik 358 cliënten mogen begeleiden. Heb ik een fijne plek in Wijchen gevonden. Ik kan dat doen wat voor mij het meest zinvol voelt.

Hoera!

Om het tienjarig bestaan van de coachpraktijk te vieren heb ik de website in een nieuw jasje laten steken en een logo laten maken. Verder krijgen alle cliënten die nu in de praktijk komen een klein cadeautje! Het ontwerp is gedaan door Studio Joris Budel.

Ik geloof dat als we voor Moed durven kiezen, we de wereld een stukje mooier kunnen maken. Maar..als Angst ons toch leidt, kunnen we mild zijn naar onszelf.

Hartelijke groet!

Maartje Roeterdink