Moed of Comfort-Zone

Moed of Comfortzone

Laatst vroeg ik een cliënt om de weg van moed te tekenen en de weg van de comfortzone. Letterlijk, op papier. En dan te kijken waar je uit komt. uit je comfortzoneDit leverde een confronterend beeld op. De weg van de comfort-zone leidde tot burn-out of een slechte gezondheid. De weg van moed leidde tot durven ontvangen en ontspannen. Ik denk dat meer mensen deze 2 wegen kennen.. Alleen kom je op de weg van moed altijd angsten tegen. Die angsten kunnen je zo weer terugwerpen in de weg van de comfort-zone. Op de weg van de comfortzone ligt ook angst, alleen wordt die minder zichtbaar omdat je de ‘bekende weg’ kiest. De kunst is om met je angst ‘in de hand’  te blijven lopen op de weg van moed.

uit je comfortzone stappenIn mijn eigen leven wordt ik iedere dag weer uitgenodigd om te kiezen. Voor moed, of voor mijn comfortzone. Recent heb ik besloten dat ik mijn bedrijf wil laten groeien omdat ik zelf gegroeid ben. Ik heb een business coach in de arm genomen om me hierbij te helpen. Om mijn droom echt serieus te nemen. Voor mij is dit een enorme stap, die écht uit mijn comfortzone ligt. Ik voelde een hoop angst en gewiebel in mezelf (doe ik het wel, doe ik het niet?). Uiteindelijk ben ik blij dat ik de stap heb gezet en voor moed heb gekozen (waarbij angst heel duidelijk een metgezel is!).

Vandaag las ik een mooie tekst/ gedicht over moed die ik hier graag deel:
‘Het zaad kan niet weten wat er gaat gebeuren, het zaad heeft nooit de bloem gezien. En het zaad kan niet eens geloven dat het de mogelijkheid heeft een prachtige bloem te worden. De reis is lang en het is altijd veiliger niet aan die reis te beginnen, want het pad is onbekend, er zijn geen garanties. Er kunnen geen garanties zijn. De reis kent duizend-en-een gevaren, vele valkuilen-en het zaad is veilig, het zit verscholen in een harde kern. Maar het zaad doet zijn best, het spant zich in; het laat de harde schil los die voor zijn veiligheid zorgt, het komt in beweging. Meteen begint de strijd: het gevecht met de grond, met de stenen, met de rotsen. En het zaad was heel hard en het jonge plantje is heel zacht, er dreigen vele gevaren.
Het zaad liep geen gevaar, het zaad had duizenden jaren kunnen overleven, maar het jonge plantje staat bloot aan allerlei gevaren. Toch gaat het plantje op weg naar het onbekende, naar de zon, naar de bron van het licht; het weet niet waarheen of waarom. Het te dragen kruis is zwaar, maar het zaad is bezeten van een droom en komt in beweging. Het pad voor de mens is hetzelfde. Het is moeilijk begaanbaar. Er is veel moed voor nodig.’
(tekst komt van Osho)

Reminder Empowerment dag op 30 augustus. Tot 23 juli kun je je inschrijven met korting voor een ‘early bird’ ticket. Dus wees er snel bij!
Voor meer informatie, klik HIER. Stuur mij een e-mail terug als je mee wilt doen. Of stuur het door aan familie, vrienden, collega’s of kennissen waarvan je denkt dat het ze zou interesseren.

Vakantie
Mijn vakantie is inmiddels al begonnen! Tot de 22e juli is de praktijk gesloten. Mijn vervanger is Mirjam Zoestbergen , 06–41841639 of mirjam@reflection-action.nl. Mocht het nodig zijn is zij voor consulten bereikbaar.

Vanaf 10 juli is Doreth Hamers, mijn assistent, bereikbaar voor het maken of verzetten van afspraken. Tel.nr.  06 – 50298810 of doreth@roeterdinkcoaching.nl.

Iedereen een fijne vakantie gewenst!

Hartelijke groet,

Maartje Roeterdink